söndag 27 juni 2010

Badflickan Alice

Alice är den största figur jag har gjort...hittills. Hon är närmare 50 cm hög, och har ståltrådsskelett, så att hon kan böja armar, ben och huvud. Om du är intresserad av hur jag gör skelettet till mina ståltrådsdockor, så finn det några bilder HÄR.

måndag 21 juni 2010

Bikini och solhatt

Var är sommaren? Jag är förberedd!

Grunden till både solhatten och bikinitoppen är mormorsrutor, fast till bikinin virkade jag trekantiga. De är gjorda på frihand.


torsdag 3 juni 2010

Taggad

 Jag har blivit taggad av Nora som har bloggen ami2ami
Titta in hos henne, hon har gjort massor med söta figurer! Tack så mycket Nora :-)

När man blivit taggad ska man berätta sju "fakta" om sig själv.

1. Jag arbetar bland annat som fiollärare. Jag spelar nästan alltid i band också, just nu är jag med i ett band som spelar folkmusik.

2. Min pappa är från Tyskland och när jag var barn pratade jag tyska flytande. Jag pratar ganska bra tyska nu också, men eftersom jag inte gör det så ofta så är jag rätt ringrostig. Det är fyra år sedan jag senast var i Tyskland.

3. Jag lärde mig sticka och virka av min mormor när jag var kanske elva år. Fast då tyckte jag att virkning var tråkigt, så jag stickade mest. Nu tycker jag virkning är roligast :-)

4. Min mormor lever fortfarande. Hon är 94 år.

5. Jag har nyligen färgat håret rött. Jag tycker det är en bra hårfärg på sommaren!

6. Min cykel är också röd.

7. Förutom virkningen så gillar jag att spela musik, spela tv-spel och umgås med min familj och mina vänner.

Nu är det min tur att tagga någon. Jag väljer Virkhörnan
Jag tycker hon skapar en massa fina saker, och jag skulle gärna veta lite mer om henne.

onsdag 2 juni 2010

Sommarrea på säkerhetsögon!

Jag har inte bloggat så mycket på slutet. Det beror dock inte på att jag slutat virka, utan för att jag håller på med ett lite större projekt som jag än så länge tänker hålla hemligt. Jag har också virkat en del till designmarknaden förra helgen, och det har bara har varit figurer som jag redan presenterat här på bloggen tidigare.

Snart är det sommar och semester, och jag antar att många precis som jag planerar att virka en hel del under
ledigheten. Jag har nu rea på säkerhetsögon och nosar, så passa på att fylla på förrådet. Jag planerar att ta helt ledigt från bloggen i juli (får se om jag lyckas hålla det) så under den tiden kommer jag inte sälja ögon.

Jag erbjuder en krona rabatt på varje par ögon du köper, och även på vissa av nosarna. Erbjudandet gäller hela juni. HÄR kan du läsa mer.