torsdag 29 juli 2010

monster

Min brorson Bilbo, 8 år, önskade sig ett grönt enögt monster med röda shorts.

måndag 26 juli 2010

En fjäril

Semester med familjen innebär barn att virka till :-) Mina syskonbarn får önska sig figurer, och också vara med och bestämma hur de ska se ut under arbetets gång. Timja, snart 5 år, önskade sig en STOR fjäril. Hon tyckte den kunde ha blivit ännu lite större, men var ändå rätt nöjd med denna. Jag tyckte den borde ha haft antenner också, men det var hon bestämt emot...

torsdag 15 juli 2010

Hjälp Ana!

Jag bukar ju sällan skriva om annat än virkning på denna blogg. Men detta tycker jag är så viktigt så att jag måste nämna det här.

Umeåbon Ana Etorki har inte sett sina barn på tio månader. Sedan september är hennes två söner, två och sex år gamla, kidnappade till Libyen av sin far.

Tillsammans med den ideella organisationen Saknade barn arbetar Umeå kvinnojour för att Anas två söner ska kunna återvända till sin mamma, som är ensam vårdnadshavare. Men det är en dyr process och de behöver din hjälp!

----------- BG: 646-6288 -------------
Kvinnojourens Bankgironummer för Ana.

Följ länkarna om du vill läsa mer:
Hjälp Ana - grupp på Facebook
Artikel på VK.se
Saknade Barns Nätverk

Mönster på Cheshire-katten


Här kommer nu det utlovade mönstret. Finns för nedladdning HÄR.

Mönstret innehåller beskrivning på hur man virkar huvudet och kroppen. Men man kan virka enbart huvudet om man vill, och ha det som t ex väsksmycke. Cheshirekatten har ju för vana att försvinna och ibland bara låta huvudet vara synligt ;-)

måndag 12 juli 2010

Cheshire-katten

Den leende katten från Alice i Underlandet.




--------------------------------------------

torsdag 8 juli 2010

Alice i Underlandet

Jag fortsätter inspireras av barnboksfigurer. Här är Alice i Underlandet. Ja, det är badflickan Alice från förra inlägget som har fått kläder ;-)


Just nu håller jag på med Cheshire-katten från samma bok. Bilder dyker upp ganska snart. Och ett mönster på Cheshire-katten kommer också så småningom. Den blir lite lik Kosmoskatten, ni är flera läsare som har mejlat och frågat om mönster till den.

------------------------------------------------------------------------------