tisdag 30 november 2010

Två små korgar och ett mönster

Igår kväll skapade jag dessa två små korgar, en rund och en oval. Jag behövde en korg till ett lite större projekt som jag håller på med, och visste inte hur jag ville att den ska se ut, så jag gjorde två modeller.

De kan nog bli användbara till mycket dessa korgar. Man ha dem i julgranen och fylla dem med saker, eller dekorera dem med små virkade utsmyckningar, eller stoppa ett litet amigurumidjur som inte orkar gå längre i en sån här ;-)

Jag har skrivit ihop ett mönster på dem, som finns att ladda ner HÄR. De är superenkla och går fort att göra, så mönstret passar även dig som inte virkat så mycket förut.

tisdag 23 november 2010

Bichon Frisé valp

 Här är lilla bichon frisé-valpen Tuss. Jag tycker den blev rätt verklighetstrogen :)












 ----------------------------------------

Den är virkad i Drops-garnet Puddel. Väldigt roligt garn, fast svårt att virka i. Men det är värt att försöka, resultatet blir jättefint! Puddel finns i olika naturfärgade nyanser, som passar bra till t ex hundar, teddybjörnar och får.

Jag har virkat helt på frihand, eftersom garnet är så ulligt är det väldigt svårt att räkna maskor. Men man kan använda mitt mönster på liten hundvalp som utgångspunkt. Jag har dock gjort kortare ben, struntat i nosen och fläcken runt ögat, och virkat öron och svans i rader istället för i ring.

Ett tips är att vända avigsidan på arbetet utåt, för det blir ulligare än rätsidan. Men det är ju förstås en smaksak :)


-------------------------

måndag 22 november 2010

Varma sockar

Här är ett par tjocksockar till min son, stickat i ett restgarn som jag fick ärva av en kompis :)

lördag 20 november 2010

Snöflicka

Min favoritcommunity Amigurumi i Fokus har varje månad en amigurumitävling på ett tema. Väldigt roligt! Jag har inte deltagit på länge, men nu har jag lyckats skapa ett bidrag. Temat för denna månad är ISTID och jag blev inspirerad att virka Snöflickan Simu.

Simu är ytterligare en av mina ståltrådsdockor. Hon har böjbara armar och ben och är ca 17 cm hög.
Hennes lilla kompis virkade jag förra vintern.



torsdag 4 november 2010

Länktips till julkrubban

Här finns länkar till bloggare som virkat julkrubban och lagt upp bilder.

Mejla mig eller lämna en kommentar om du vill att jag ska länka till DIN krubba.

onsdag 3 november 2010

Till er som virkar julkrubban

Det är fantastiskt med alla mejl jag får från er som har börjat virka en julkrubba efter mitt mönster i 101 Nya Idéer!

Jag tänkte att det skulle vara roligt att få se och visa upp era skapelser. Så ni som vill; mejla en bild på krubban till mig så lägger jag upp den här på bloggen. Eller, om ni inte vill visa upp så kanske ni kan tänka er att bara mejla en bild till mig privat. Ni som har egna bloggar eller hemsidor, och som lägger upp bild på krubban där, mejla mig så länkar jag.