onsdag 13 oktober 2010

Amigurumi Julkrubba

Jag har gjort ett mönster på en julkrubba, som finns med i tidningen 101 nya idéer. (Nr 3/2010 som kommer ut inom kort.)

Jag kommer snart lägga upp ett mönster på stall till krubban här på bloggen, ett extra mönster som inte rymdes i tidningen.

29 kommentarer:

 1. Så fin! Gillar verkligen figurerna.

  SvaraRadera
 2. Detta är vad jag letat efter.
  Nu längtar jag ännu mer till att köpa tidningen imorgon!

  SvaraRadera
 3. Så fina =D Nu måste jag köpa den tidningen jag med ;)

  SvaraRadera
 4. Alltså, det finns ju virkbloggar och så finns det Virkbloggar! :-)
  Jag brukar strötitta runt efter inspiration mellan varven. Nånstans bland alla kopior på nätet, så hittar man ju då och då nåt lite orginellt som väcker fantasin och skaparlusten...
  Och så snubblade jag över din blogg och nu, en timme senare, får jag nog ta en paus för jag har hunnit bli både kissnödig och hungrig :-D
  Härmed finns du tillagd i "bokmärkesraden" i datorn här. I´ll be back, var så säker. Ska bara rota fram garnlådan en sväng först, för nu kliar det i fingrarna!
  /Jenny

  SvaraRadera
 5. Köpte tidningen på Hem & Villa mässan i torsdags. Har redan startat med Maria o Josef. Kul. Jag har tidigare virkat ett Pepparkakshus. Perfekt att ha ihop nu till jul. Tack för att du delar med dig av härliga mönster.

  SvaraRadera
 6. Så fina de blev, måste nog köpa tidningen =O)
  Började förra året med mönster från Gourmet Crochet, men annat kom emellan. =O)

  SvaraRadera
 7. Wow så läckert! Kanske något att satsa på då jag faktiskt inte äger någon krubba :)

  SvaraRadera
 8. Jag köpte tidningen igår enbart för att jag blev tipsad om detta mönster. Perfekt för mig som har en busig katt som nog inte skulle låta min porslinsjulkrubba vara ifred :)

  SvaraRadera
 9. Vad kul! Jag ska börja virka på dem i helgen!

  SvaraRadera
 10. Jag köpte också tidningen igår. ;)
  Innan jul ska krubban vara klar.;D

  SvaraRadera
 11. Åh, vad bra det blev! Kul!

  SvaraRadera
 12. Jag fick hem tidningen i veckan, och jag älskar krubban!

  SvaraRadera
 13. Jag köpte tidningen och hittade mönstret till julkrubban och tyckte den var väldigt fin! Har aldrig virkat förr i hela mitt liv, men du inspirerade mig till att börja, nu har jag gjort klart en ängel och resten ska vara klart före första advent! ;-) Bra jobbat!

  SvaraRadera
 14. Jätte söt. Måste göra!!!

  SvaraRadera
 15. jag kan inte hitta mönstret=( men jag skulle jätte gärna virka krubban och alla figurerna!

  SvaraRadera
 16. Kolla Pressbyrån. Annars har jag också sett tidningen på mitt lilla Ica, så den verkar finnas på många affärer.

  Du kanske kan beställa den direkt från Bonniers också?

  SvaraRadera
 17. Hej!
  Jag har kört fast med krubban. Hur gör jag för att starta den? Gör jag som vanligt och börjar med 2 lm, hur får jag i så fall plats med alla 16 maskorna i den? Snälla kan någon hjälpa mig. Jag vill så gärna hinna färdigt innan jul.

  SvaraRadera
 18. Anonym:
  Ja, börja som vanligt med 2lm, men dra inte åt ringen förrän du har virkat hela första varvet. Då kan du reglera hur många maskor som ryms i ringen. Alla får plats, även om det kan vara lite pilligt. Lycka till och tveka inte att fråga igen om du kör fast :)

  SvaraRadera
 19. Tack för snabbt svar. Jag har en fråga till. Ska jag göra den första lm i första varvet som en extra lm efter de 2 första lm. Det känns som om det är svårt att hitta den maskan när jag ska börja på varv 2.

  SvaraRadera
 20. Jag har räknat in den 1a lm, men om den är svår att hitta så tycker jag att du ska hoppa över den, och så kan du rätta till antalet m på 2a varvet genom att göra en extra ökning istället.

  SvaraRadera
 21. Hej igen!
  Jag lyckades tillslut och fick till den lilla krubban, så nu sover Jesusbarnet gott i sin krubba. Tack för hjälpen!

  SvaraRadera
 22. Först tack för det underbara krubbmönstret! Men jag undrar över turbanen.... varv 5 har 30 maskor. sen varv 6-8 enkla varv (24). Hur hänger det ihop? Jag är inte jätteerfaren när det gäller virkmönster så jag blir lite osäker.../Maria

  SvaraRadera
 23. Anonym:

  Ja, jag vet. Det är ett slarvfel från min sida, som varken jag eller min provvirkare upptäckte. Det ska vara
  Varv 6-8. tre enkla varv (30)

  Ursäkta!

  SvaraRadera
 24. Ingen fara! Tack för snabbt svar! hoppas att jag blir klar innan jul! Vad roligt det är att se alla olika krubbor som folk virkat och fotat!
  /Maria

  SvaraRadera
 25. Mycket fina precis vad jag söker, men jag saknar kameler och kor. Var får jag recept på dem så de passar in i denna krubba?
  emma

  SvaraRadera
 26. Mycket fina precis vad jag söker, men jag saknar kameler och kor. Var får jag recept på dem så de passar in i denna krubba?
  emma

  SvaraRadera
 27. Hej Emma!
  Jag har en plan att göra ett passande mönster till en kamel. Och en ko var en bra idé också! Men jag kan inte säga när dessa mönster kommer till, ett mönster tar rätt lång tid att skapa och jag har dåligt med tid för närvarande.

  Annars kan du kolla här:
  http://www.crochetpatterncentral.com/directory/animals.php
  om du hittar något mönster på djur som kan tänkas passa ihop med krubban

  SvaraRadera