onsdag 31 mars 2010

Regnbågsdocka 1

Jag håller på att skapa ett gäng regnbågsdockor. En för varje färg i regnbågsflaggan. Först ut är Violetta. Hon står för det andliga och spirituella.






De officiella Pridefärgerna, alltså färgerna i regnbågsflaggan som är en symbol för homosexuellas, bisexuellas och transpersoners kamp och gemenskap är röd, orange, gul, grön, blå och lila. Ofta finns även rosa och turkos med.

Ståltrådsdocka - skelettet

Jag har ju tänkt göra en beskrivning på mina ståltrådsdockor, men har inte lyckats samla ihop mig och skriva den ännu. Men här kommer några bilder som beskriver hur jag gör ett skelett av ståltråd.




tisdag 30 mars 2010

Ett självporträtt?

Här är ytterligare en ståltrådsdocka.  Denna är större än de andra, en 26-27 cm. Jag tycker hon liknar mig rätt mycket...

lördag 27 mars 2010

torsdag 25 mars 2010

En stor groda



Inspirerad av alla små GrodanG jag gjort den senaste tiden, och av min sons glädje över dem, skapade jag GRODAN. Han är huvudpersonen i en rad barnböcker av författaren Max Velthuijs, och en populär karaktär hemma hos oss.

onsdag 24 mars 2010

Kofta med virkade applikationer

Min mormor råkade krympa en av sina ullkoftor i tvättmaskinen. Så nu passar den min nioåriga systerdotter istället. Jag lade händerna på koftan innan vi skickar den till henne, och såhär blev resultatet.



Mönstret till fjärilen och humlan är från boken 100 flowers to knit and crochet, som jag varmt rekommenderar. Resten har jag gjort på frihand.

tovade vantar

Jag har stickat mig ett par gröna vantar som jag sedan filtade i tvättmaskinen. Jag kan inte låta bli att lägga upp ett "före och efter-foto". Den vänstra vanten är ännu inte filtad, den högra är resultatet av tvätten.

söndag 21 mars 2010

Bokstavskex och GrodanG

Här hemma har det blivit mycket grodtillverkning senaste dagarna. Taran, 2½ år, tycker det är jätteroligt med alla grodor. Fast hans största intresse just nu är bokstäver. Så här är ett konstverk som Taran och jag gjort:

Grodorna och deras bokstav!!!

fredag 19 mars 2010

Jag sänker priset.

Jag har beställt nosar från ett nytt ställe, som är billigare än de ställen jag tidigare hittat. Så därför sänker jag nu priset på alla nosar. Jag har dessutom köpt hem fler nosar i ännu mindre storlekar, nu har jag nosar från 5mm. Passar perfekt till de minsta ögonen. Läs mer HÄR.

De små nosarna kan vara svåra att få fast säkerhetsbrickan på. Använd då en strumpsticka att töja ut hålet på säkerhetsbrickan lite med, eller gör skåror på fyra ställen i kanterna av hålet på säkerhetsbrickan med en vass kniv.  


tisdag 16 mars 2010

Manga!

Ytterligare två ståltrådsdockor. Klänningarna är avtagbara, men jag har inte gjort mer kläder åt dem. Min son är ännu för liten för att kunna klä av och på. Får se om det blir mer kläder i påsk, när jag hänger med syskonbarnen.

lördag 13 mars 2010

Amigurumigäng

Jag har hållit en amigurumiverkstad på Stadsbiblioteket tidigare i veckan. Ett gäng pysselsugna sportlovslediga barn och ungdomar, två mammor och en farmor dök upp. Jättekul! Jag hade dock glömt min kamera så jag har inga bilder på de alster som skapades. Förutom denna. Alvina, ett av barnen, ställde upp alla figurer jag hade med mig tillsammans med sin egen fantastiska gris! Och gänget stod fortfarande kvar när min sambo kom förbi med kamera.

Pyssel of GurraG

Gustavs pysselblogg har kommit igång igen. Gustavs mamma Anna lovade Gustav att fortsätta uppdatera bloggen. Gör gärna ett besök på Pyssel of GurraG.

Idag ska jag virka grodor.

torsdag 11 mars 2010

Till minne av Gustav


Puh... det här blir jobbigt att skriva.

För en tid sedan gick Gustav, 12 år, bort i cancer. Vi är många som följt hans kamp mot sjukdomen via hans mamma Annas blogg .

Gustav var en väldigt kreativ pojke. Några av hans alster finns på hans pysselblogg .

Jag träffade Gustav vid ett tillfälle, då han deltog i en workshop i amigurumitillverkning som jag höll i. Det var i januari, och då var Gustav på bättringsvägen. Bara någon vecka senare fick han och hans familj beskedet att cancern var tillbaka. Och nu är han död.


 Jag kände att jag ville göra någonting till minne av Gustav, men visste inte vad. Så fick jag ett mejl från Jeanette som har crochetamigurumi och som gick i liknande tankar. Hon hade sett en groda på Gustavs blogg, och hon hade en idé om att virka sådana grodor till minne av Gustav. Eftersom det var jag som gjort mönstret till grodan så kontaktade hon mig.





Nu finns mönstret på GrodanG tillgängligt för nedladdning HÄR








Virka grodor! Virka till dig själv eller dina vänner. Om du känner att du vill göra något mer, så har Gustavs mamma en gosedjursinsamling. Virka grodor till cancersjuka barn, som de kan få till tröst när de ligger på sjukhus. Mer om gosedjursinsamlingen finns på Annas blogg, där finns också adresser dit man kan skicka grodorna.

Sprid gärna länken till mönstret på era bloggar. Ge bort mönstret till era vänner och kollegor.Virka grodor! Och om ni använder mönstret och gillar det, skänk gärna ett bidrag till Barncancerfonden.


---------------------------------------------------

måndag 8 mars 2010

Ronja och Birk

Mitt skogsväsen har fått en vän. LadyNight tyckte hon påminde om Ronja Rövardotter, och jag kan inte annat än att hålla med. Så dom får heta Ronja och Birk.

tisdag 2 mars 2010

Skogsväsen

Ännu en docka med ståltrådskropp.