tisdag 28 september 2010

Totoro-vantar

Ett par varma ullvantar med den underbara japanska barnfilmsfiguren Totoro. Mönstret finns på Ravelry.com  Man behöver registrera sig, sedan finns mönstret för nedladdning här.

måndag 27 september 2010

Hösten är här

vilket innebär att nu stickar jag vantar och andra värmande saker till familjen och vännerna. Här ett par halvvantar.

fredag 17 september 2010

Sidan som jag köpte bebismönstret ifrån heter YarnArts. Kika in där, fantastiska figurer!





Min son blev jätteglad när han fick sin bebis :) Han har döpt den till "Tao". Men han blev bekymrad över att den inte hade några kläder, så vi fick raskt leta fram en nattskjorta.

onsdag 15 september 2010

Bebis!

Jag väntar mitt andra barn. Min snart treårige son är väldigt engagerad i att han ska bli storebror och pratar mycket om bebisen i magen. Redan i somras önskade han att jag skulle virka en bebis åt honom. Nu är den äntligen klar :)


Den är ca 50 cm lång, och virkad efter ett mönster som jag köpt från USA. Jag minns just nu inte vad företaget som sålde mönstret heter, men om någon är intresserad så söker jag reda på det.


fredag 10 september 2010

Skapa till sjuka barn

Jag fick ett mejl från Annie, som har bloggen Anniebo. Hon jobbar på en barnavdelning på sjukhus, och har dessutom en dotter som gick bort i cancer. Hon har dragit igång en insamling. Sjuka barn som tvingas vara på sjukhus mycket och genomgå smärtsamma undersökningar och behandlingar behöver få uppmuntran i form av "goodiebags", som innehåller fina och roliga saker. Det finns redan i viss utsträckning, men de saker som nu finns är enformiga och barnen ledsnar fort. Dessutom finns inget alls anpassat för äldre barn och tonåringar.

Läs mer om detta i Annies blogg..


Jag vet att vi är många vars skapande leder till betydligt fler alster än vi egentligen har plats eller användning för. Att sälja sina alster ger inte speciellt mycket pengar, och det är alltid roligare att ge bort. Och att då få ge bort till en bra och viktig sak, och att få känna att man är del i något betydelsefullt, är något som i alla fall jag uppskattar väldigt mycket.

Så nu hoppas jag att vi blir många som vill hjälpa till och ge barnen och ungdomarna fina och roliga saker. Det passar både med leksaker och accessoarer, som t ex pulsvärmare eller smycken.

Så plocka fram stickorna, virknålen, symaskinen...eller vilken teknik du föredrar. Tillsammans kan vi ge dessa barn och ungdomar lite tröst och uppmuntran!

Och sprid gärna detta vidare. 


__________________________________________________________ 

torsdag 9 september 2010

GrodanG på marknad



GrodanG kommer att finnas med på Aura Street Market i Åbo 17-19 september.

Charlotta, som har bloggen Fante, har virkat GrodanG och kommer att sälja den och egendesignade barnkläder på marknaden. Intäkterna kommer att gå till barn med cancer.


Bakgrunden till GrodanG

Mönster på GrodanG

tisdag 7 september 2010

en förtitt...

...på projektet jag håller på med nu.

lördag 4 september 2010

Buddha





Min svägerska är intresserad av buddhismen, och samlar dessutom på Buddhor. När alla barnen fick önska något som jag virkade till dem i somras så frågade hon om jag inte kunde virka en Buddha. Jag tyckte det kändes lite svårt att komma på en på frihand, så denna är virkad efter ett mönster, som du hittar HÄR

torsdag 2 september 2010

Kurs i Umeå



Jag kommer att hålla en kurs i att virka amigurumi under hösten. Målgruppen är ungdomar, och vi kommer att hålla till på Stadsbiblioteket i Umeå på onsdagkvällar. Läs mer på Bibliotekets Hemsida.

onsdag 1 september 2010

Dockskåpsfika!

Prinsesstårta och bullar

Jag fortsätter virka fikabröd, här i miniatyrtappning. Prinsesstårta, bullar och en liten servis. Kul, fast väldigt pilligt. Bullarna är ca 1 cm i diameter. Perfekt till dockskåpsdockorna.