söndag 17 oktober 2010

Min julkrubba på Tradera...

Jag måste bara blogga om detta. Jag satt och surfade runt på Tradera och hittade denna auktion:


 
 Det är mönstret på min julkrubba som någon klippt ur tidningen och lagt ut på Tradera. Och det är populärt, det har fått mängder av bud och ligger just nu på 155 kr! Helt galet, det är ju flerdubbelt mer än vad hela tidningen kostar!!!

lördag 16 oktober 2010

Stall till julkrubban

Här kan du ladda ner mönstret på ett stall till julkrubban i förra inlägget. Jag har tyvärr inga riktigt bra bilder på stallet.101 nya idéer har lånat figurerna och stallet för för fotografering, och jag har inte hunnit få tillbaka dem ännu. Men det kommer fler bilder så småningom.

onsdag 13 oktober 2010

Amigurumi Julkrubba

Jag har gjort ett mönster på en julkrubba, som finns med i tidningen 101 nya idéer. (Nr 3/2010 som kommer ut inom kort.)

Jag kommer snart lägga upp ett mönster på stall till krubban här på bloggen, ett extra mönster som inte rymdes i tidningen.

tisdag 12 oktober 2010

Tovade tofflor

Dessa tofflor är gjorda i samma garn som västen i förra inlägget, och precis som den har jag filtat dem i maskin :)

onsdag 6 oktober 2010

Väst i mohair

Denna har jag stickat i mohairgarn och sedan filtat i maskin. Den är gjord på frihand. Eller rättare sagt efter något slags eget mönster. Att filta i maskin är alltid lite spännande, man vet inte riktigt hur slutresultatet blir. Jag stickar oftast en eller ett par provlappar som jag tvättar innan, för att se hur det kommer att dra ihop sig.

Jag har tänkt smycka västen också, med lite broderier och någon virkad applikation. Men nu tar jag en paus från detta projekt, för familjen behöver varma strumpor!