lördag 31 oktober 2009

Självporträtt


Här har jag virkat mig själv. Eller kanske mitt alter-ego. Jag hade tänkt att jag skulle få alvöron också. Ännu syns inga, men kanske de växer fram så småningom - vem vet?

5 kommentarer:

 1. vilket fint halsbandshänge! vart kan man hitta ett sånt? :)

  SvaraRadera
 2. *ler* Ja, du det är en bra fråga. Jag har nog köpt hänget på nån feministfestival eller liknande. Jag har haft det länge, men eftersom jag gillar större smycken har jag inte använt det så mycket. Kedjan är en sån där länk som håller fast prislappen i t ex jeans.

  SvaraRadera
 3. Fenomenalt! Det är ju likt! /Arvid

  SvaraRadera
 4. Men hur får man till sådant där hår? Det undrar jag. =P ¤ny på amigurumi¤ Kommer garanterat ge mig på ditt Totoro-mönster när jag är bättre. Är ett inbitet Studio Ghibli-fan. =)

  SvaraRadera
 5. Håret är virkat av pälsgarn, en speciell typ av garn som finns i vilken garnaffär som helst. Det är lite pilligt att virka med det, svårare än med vanligt garn. Var inte alltför noga med att räkna maskor så går det lättare. Jag brukar göra så att jag följer huvudets mönster en bit,men virkar med en tjockare virknål. Virka tills du tycker att det ser bra ut, prova på huvudet som en peruk. När du är nöjd syr du fast peruken på huvudet. Nåla fast den innan du syr, annars är det risk att den drar åt något håll och hamnar snett.

  SvaraRadera