onsdag 5 maj 2010

Mönster på Pridedockor

Jag har bestämt mig för att döpa om mina regnbågsdockor till Pridedockor, eftersom jag har fått veta att det redan finns ett mönster på svenska på regnbågsdockor. Trots att mina dockor ser helt annorlunda ut och har ett annat syfte med sitt namn vill jag inte att de olika mönstren ska riskera att blandas ihop. 

Dessa dockor är en hyllning till KÄRLEKEN! 
Och en hyllning till alla som älskar och är stolta över sin kärlek oavsett kön eller genus. Kärleken finns i alla färger!


De officiella färgerna i Prideflaggan är röd, orange, gul, grön, blå och lila. I den ursprungliga flaggan fanns även rosa och turkos med. Prideflaggan är en symbol för homosexuellas, bisexuellas och transpersoners mångfald och gemenskap.


Självklart kan en Pridedocka virkas i vilka färger som helst! Hela tanken med dockorna är att de är unika, att den ena inte inte är den andra lik.


Mönstret finns att ladda ner HÄR.

Skriv gärna en kommentar ifall du gillar mönstret, då blir jag glad :-) 


____________________________________________________________

7 kommentarer:

 1. Tiden räckte inte till och jag hann verkligen inte testvirka dina söta dockor, men får väl mejla bild då tiden finns :) Kramar Petrisen

  SvaraRadera
 2. Geisli18: det gör verkligen inget, jag hade flera andra testvirkare. När du väl har tid att virka så använd det nya mönstret, jag har skrivit om lite och gjort det bättre. Och mejla gärna en bild :-)

  SvaraRadera
 3. Jag hann visst inte heller, ska skicka dig en bild i alla fall

  SvaraRadera
 4. Å, så vackra! De åker upp på att göra-listan.

  SvaraRadera
 5. Vilken tur :) ska anävnda de nya då jag virkar :) och så klart så skickar jag bild :)
  KRAMAR

  SvaraRadera
 6. Jag har dåligt med tid, men snart dyker min nya regnbågsdocka!

  SvaraRadera
 7. Dom är ju för gulliga

  SvaraRadera