fredag 10 september 2010

Skapa till sjuka barn

Jag fick ett mejl från Annie, som har bloggen Anniebo. Hon jobbar på en barnavdelning på sjukhus, och har dessutom en dotter som gick bort i cancer. Hon har dragit igång en insamling. Sjuka barn som tvingas vara på sjukhus mycket och genomgå smärtsamma undersökningar och behandlingar behöver få uppmuntran i form av "goodiebags", som innehåller fina och roliga saker. Det finns redan i viss utsträckning, men de saker som nu finns är enformiga och barnen ledsnar fort. Dessutom finns inget alls anpassat för äldre barn och tonåringar.

Läs mer om detta i Annies blogg..


Jag vet att vi är många vars skapande leder till betydligt fler alster än vi egentligen har plats eller användning för. Att sälja sina alster ger inte speciellt mycket pengar, och det är alltid roligare att ge bort. Och att då få ge bort till en bra och viktig sak, och att få känna att man är del i något betydelsefullt, är något som i alla fall jag uppskattar väldigt mycket.

Så nu hoppas jag att vi blir många som vill hjälpa till och ge barnen och ungdomarna fina och roliga saker. Det passar både med leksaker och accessoarer, som t ex pulsvärmare eller smycken.

Så plocka fram stickorna, virknålen, symaskinen...eller vilken teknik du föredrar. Tillsammans kan vi ge dessa barn och ungdomar lite tröst och uppmuntran!

Och sprid gärna detta vidare. 


__________________________________________________________ 

4 kommentarer:

  1. Ska också maila henne!

    SvaraRadera
  2. Strålande idé!älskar engagerade människor. tillsammans kan vi förändra och förbättra våran värld! skall skänka ett större gäng skyddsänglar ifrån MoyaDesign. tror det kommer upskattas!

    SvaraRadera
  3. Åh, vad kul! Ska ta och kolla vad som finns i pysselgömmorna :D

    SvaraRadera