tisdag 30 november 2010

Två små korgar och ett mönster

Igår kväll skapade jag dessa två små korgar, en rund och en oval. Jag behövde en korg till ett lite större projekt som jag håller på med, och visste inte hur jag ville att den ska se ut, så jag gjorde två modeller.

De kan nog bli användbara till mycket dessa korgar. Man ha dem i julgranen och fylla dem med saker, eller dekorera dem med små virkade utsmyckningar, eller stoppa ett litet amigurumidjur som inte orkar gå längre i en sån här ;-)

Jag har skrivit ihop ett mönster på dem, som finns att ladda ner HÄR. De är superenkla och går fort att göra, så mönstret passar även dig som inte virkat så mycket förut.

6 kommentarer:

 1. Jättesöta korgar! Tack för mönstret, det ska jag genast kolla in.

  SvaraRadera
 2. Fina korgar! Önskar bara att dygnet hade 34 timmar... Och vilken söt hund! Skulle vilja virka den åt en person!
  Har virkat några julkrubbefigurer, bild finns på min blogg om du är nyfiken! Och nu har äntligen några figurer kommit iväg till Anniebo.

  SvaraRadera
 3. Sara: Vad roligt att du virkar krubban! Jag länkar till din blogg.

  Åh, jag har ännu inte lyckats tillverka något till Anniebo. Och nu kommer bebin snart, så då får man väl se hur mycket virkat det blir. Det kan ju bli åt båda hållen...antingen att man knappt har nån tid alls, eller att man har hur mycket tid som helst till att virka :-) Jag har ju sett att det är flera som lyckas virka medan de ammar. Hoppas jag kan få till det också...

  SvaraRadera
 4. Hej! Jag är en nybörjarvirkare som har gett sig på din fina julkrubba i 101 idéer. Men jag har ett problem med Jesus luva: hur gör man själva vändningen? Jag vet inte hur jag ska bete mig för att virka i rader. Kan du hjälpa mig med detta?

  SvaraRadera
 5. Hej Sofia!
  Du vänder helt enkelt på arbetet och virkar från andra hållet. När man vänder brukar man virka en "vändmaska", en luftmaska och sedan virkar du nästa maska i sista maskan på förra raden.

  Hoppas det blir lite klarare. Annars tycker jag att du ska titta i någon virkbok som visar grunderna i virkning med bilder, eller googla på "basic crochet tutorial" eller något liknande. Lycka till!

  SvaraRadera
 6. Tack för detta mönster, skall prova! Vi brukar ha spånkorgar i julgranen. Vi fyller dem med lite non-stop och det är alltid spännande att se hur länge godiset finns kvar...
  Jag har inte hittar några spånkorgar att köpa så nu skall jag virka korgar istället!

  SvaraRadera