onsdag 26 augusti 2009

Bilder från designmarkanden!


Jag sålde säkerhetsögon och mönster och visade upp mina figurer.











Men jag klarade inte av att sitta stilla utan något för händerna i flera timmar....

























...så jag virkade på min nya figur.

söndag 23 augusti 2009

ÖGON!

Jag har lagt upp säkerhetsögon till försäljning på Tradera.
Klicka här!

Bland annat har jag lagt upp några transparenta ögon, som man målar själv. Jag har målat ögon en stund nästan varje kväll den här veckan. Jag har alltid haft ganska dåligt självförtroende när det gäller att rita och måla, men att måla ögon det klarar jag. Dom blir jättefina!

Jag kan tipsa om en jättefin amerikansk blogg där det finns en liten guide till att måla egna ögon. MyGurumi är verkligen värd ett (eller många) besök!

torsdag 20 augusti 2009

Designmarknad

Jag ska delta i designmarknad på Hamnmagasinet här i Umeå nu på lördag. Det blir första gången jag visar upp mina amigurumis. 11-15, kom gärna :-)

måndag 17 augusti 2009

Säkerhetsögon

Jag har köpt säkerhetsögon. Ni vet, såna plastögon till gosedjur som inte går att få av. Det går knappt att få tag i såna ögon i Sverige, så efter att sökt runt som en galning på olika svenska sajter, beställde jag från USA istället. Så nu håller jag på och byter ut alla ögon på mina figurer, så att min son Taran, ett och ett halvt år, ska kunna leka fritt med dem. Pillerjobb! Jag måste nämligen ta av huvudet igen på vissa av figurerna, för att kunna fästa dem. Känns dock som det är sååå värt det, Taran är lycklig över att få leka med figurerna.
 

Här finns de ögon jag har till försäljning.

____________________________________

lördag 15 augusti 2009

Pegasus och Enhörning


Jag söker någon hyfsat van virkare som vill testa mitt första försök till att skriva ner ett mönster på figurer som jag har hittat på. Mejla mig! Figurerna är dessa två kompisar. (Man kan såklart göra vanliga hästar också)

Hippie-Henrik




Hippie-Henrik är klar. Han är ett trött och lite flummigt lejon. Funderar på att virka en gitarr åt honom också.

onsdag 12 augusti 2009

Så börjar jag väl då.




Ok. Då är det väl dags för mig med att kasta mig ut i bloggvärlden. Jag vill dela med mig av mitt stora intresse för handarbete och hantverk, och de saker jag gör. Just nu har jag helt fastnat för att virka amigurumis. För er som ännu inte stött på någon amigurumi, så är det japanska och betyder ungefär "litet virkat djur"

Brevid här sitter mitt senaste alster, apan Gothilda. Hon är en mörk och dyster liten varelse, som inte alls uppskattade att jag drog ut henne i dagsljuset för en fotosession.









Här ser du hennes vän kaninen Punk-Sonja.

De kommer snart få sällskap av Hippie-Henrik, som jag tror blir färdig ikväll. Han saknar bara fotsulor och lite smådetaljer. Så han dyker upp här snart :-)