lördag 6 februari 2010

Kick Ass Fusion Bellydance!

Min kompis Katarina har dansat hela sitt liv. Nu är hon medlem i Morganas Döttrar, en dansgrupp som skapat en egen dansinriktning, Kick Ass Fusion Bellydance. En fantastisk fusion av traditionell magdans och modern dans.  Inspirerad av Katarinas uppenbarelse när hon förvandlat sig till Morganas Dotter, skapade jag ett porträtt av henne. Eftersom en dansare måste kunna röra på sig har jag experimenterat med att skapa en ledad docka, med ståltrådsskelett, så att hon kan posera :-)

10 kommentarer:

 1. Va häftig hon är. Supercool.

  SvaraRadera
 2. Va häftigt! Vad använder du för mönster till dessa underbara dockor? Jag är ny på amigurumis...skulle jättegärna vilja göra en liten docka, men tycker det verkar vara så svårt att få till själva kroppen..hur gör man?

  SvaraRadera
 3. Vilken bra idé med en ledad docka, kan ju göra det roligare att leka med.

  SvaraRadera
 4. Jag har virkat på frihand, men jag har skrivit ner hur jag gjort. Det är dock inget färdigt mönster så som mina mönster som jag delar med mig här på bloggen. Utan mer ett utkast....
  Jag har tänkt göra ett ordentligt mönster av det så småningom, men det lär dröja lite, jag har inte tid just nu. Men ha tålamod, det dyker upp :-)

  SvaraRadera
 5. Cool tjej! Tävling på min blogg!

  SvaraRadera
 6. Helt fantastiska! :)
  //Shimmer.blogg.se

  SvaraRadera
 7. Vart hittar man sånt där ståltrådskelett?

  SvaraRadera
 8. Jag har gjort "skelettet" av ståltråd själv, med hjälp av ståltråd, textiltejp och tygremsor från ett gammalt lakan. Man kan använda piprensare också, men det blir inte lika stabilt. Jag har tänkt sätta ihop en utförlig beskrivning på ett grundmönster till denna docka, men det dröjer nog lite. Lägger upp på bloggen när den väl är färdig :-)

  SvaraRadera
 9. Vilken fin blogg du har! Ta gärna en titt på min med, om du har tid :) Kram

  SvaraRadera
 10. Skithäftigt att du har ståltrådar som leder !!kanonfin blev hon oxå!!=)

  SvaraRadera